Chec cu nutella si nuca

Multa lume confunda pandispanul cu checul.Diferenta dintre cele 2 consta in modul de preparare:la chec ingredientele se amesteca impreuna,de la inceput,iar la pandispan ouale se bat separat,ceea ce il face mult mai pufos si aerat.Delicios si rapid de facut, checul merge de minune alaturi de o cafeluta.Feliile irezistibile,ii vor impresiona atat pe cei mici,cat si pe cei mari!











Timp de preparare:30 minute
Timp de gatire:45 minute
Timp total:1 ora si 15 minute



Ingrediente:

  • 5 oua
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de copt
  • 150 ml ulei
  • 200 gr zahar tos
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri de nutella (introdusa la cuptorul cu microunde pentru 15 secunde)
  • 200 gr nuca toacata marunt
  • 250 gr faina

Mod de preparare:

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul,praful de sare,uleiul si esenta de vanilie,pana cand acestea capata o culoare mult mai deschisa,si se topeste zaharul.
Faina si praful de copt,se incorporeaza cu ouale cu ajutorul unei spatule,prin miscari circulare.
Dupa care urmeaza sa fie adaugate si nucile,iar mai apoi se termina incorporarea tuturor ingredientelor.
O treime din acest amestec,se toarna in alt castron,urmand sa fie adaugata si nutella,si se amesteca pana se omogenizeaza.
O forma pentru chec se tapeteaza cu putin ulei si foaie de copt,iar apoi se toarna compozitia fara nutella,deasupra se toarna amestecul cu nutella si cu spatula se amesteca usor,pentru a obtine un efect marmorat.
Se introduce in cuptorul preincalzit,la 180 de grade timp de 45 de minute.
Faceti testul scobitorii,iar mai apoi daca este gata,se lasa la racit,se feliaza si se serveste.
Enjoy!!!


Comentarii

Postări populare