Mancare de mazare cu carne de porc

Una din cele mai populare si simple retete.Dulce, savuroasa si servita fara carne poate fi consumata si in zilele de post.In plus,se poate face si cu mazare proaspata dar si congelata,asa ca ne putem bucura de ea pe tot parcursul anului.







 


Timp preparare:20 de minute
Timp de gatire:50 de minute
Timp total: 1 ora si 10 minute




Ingrediente:


  • mazare congelata(eu am folosit o punga de 1 kg)
  • 3 cartofi medii
  • 400gr carne de porc
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 tija telina apio
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 conserva de rosii cubulete
  • sare si piper dupa gust
  • ulei


Mod de preparare:


Ceapa,morcovul si telina se taie cubulete mici si se pun la calit intr-o craticioara cu ulei la foc mic.
Carnea se spala si se taie fasii,iar dupa ce legumele au devenit sticloase se adauga si aceasta,impreuna cu un varf de sare.
Dupa ce s-a evaporat apa lasata de carne si aceasta din urma s-a calit,puteti pune si mazarea,conserva de rosii si cartofii taiati cubulete.
Se acopera cu apa,se mai adauga sare si piper dupa gust si se lasa la foc mic,amestecandu-se periodic.
Cand este gata se adauga patrunjelul tocat marunt si se opreste focul.
Se poate servi cu muraturi sau salata verde cu ceapa.
Pofta buna!!!

Comentarii