Langosi cu branza sarata
Calzi sau reci,sunt de-a dreptul deliciosi acesti langosi cu branza!
Preparare:1 ora
Gatire:30 minute
Timpul total:1 ora si 30 minute
Ingrediente aluat:
- 350ml lapte
- 750g faina
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- 7g drojdie uscata
Ingrediente umplutura:
- 250g branza, de vaci proaspata
- 250g branza, telemea sarata
- ulei pentru prajit(arahide sau floarea soarelui)
Mod de preparare:
Se incalzeste o cantitate mica de lapte,in care se adauga drojdia cu zaharul si o lingurita de faina.
Se amesteca pana la omogenizare,se acopera si se lasa la crescut maximum 10 minute.
Maiaua crescuta se pune in mijlocul fainii cernute,si incepem sa adaugam treptat sarea si laptele cald ramas.
Se framanta un aluat usor ferm si nelipicios,care se lasa la crescut 40-45 de minute.
Intre timp se pregateste umplutara:se amesteca telemeaua rasa si branza proaspata.
Cand aluatul este dospit se formeaza langosii.
Se intind foi dreptunghiulare de 5-6mm grosime.
Se taia foaia in 6 dreptunghiuri mai mici.
Se aseaza cate o lingura din aluatul de branzeturi la mijloc si se inchid,unind marginile.
Marginile aluatullui se preseaza bine la capete cu ajutorul unei furculite.
Langosii se prajesc in baie de ulei incins.,apoi se aseaza pe hartie absorbanta.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Astept comentariile si sugestiile voastre!