Fajitas cu vita si legume
Reteta propusa este o reinterpretare a retetei originale din mexic,este mult mai potrivita gustului meu si al familiei mele.
Daca doriti sa scapati de meniurile cotidiene,cu aceasta reteta veti reusi!
Timp de preparare:45 minute
Timp de gatire:50 minute
Timp total:1 ora si 35 de minute
Ingrediente:
- 400gr vita taiata fasii subtiri
- 1 ardei rosu si 1 ardei verde taiati fasii subtiri
- 1 ceapa rosie taiata solzi
- 1 morcov taiat fasii subtiri
- 1 ardei iute
- tabasco
- 2 rosii medii taiate cuburi
- sare dupa gust
- ulei de masline
- pasta curry
- tortilla sau piadina italiana(este mai moale)
- coriandru proaspat
- 1 zuchini taiat fasii
- ceapa verde taiata fasii mai mari
Mod de preparare:
Carnea taiata se marineaza in 3 linguri de ulei de masline,impreuna cu o lingura cu pasta de curry,sare si se baga la frigider cat spalati si taiati legumele.
Carnea se caleste pana este gata in putin ulei de masline si apoi se scurge de ulei si se aseaza pe o farfurie.
Legumele taiate se trag si ele la tigaie,in ulei de masline,la foc iute amestecand incontinuu,apoi adaugati carnea si condimentati.
Se lasa pe foc cat sa se intrepatrunda toate gusturile.Focul se lasa mare,pentru ca legumele sa nu isi lase apa.
Se incalzeste piadina si se aseaza pe aceasta amestecul de carne si legume.
Eu am facut si un sos din maioneza,un catel de usturoi pisat si cateva picaturi de tabasco.
Decorati cu coriandru tocat marunt si sosul din maioneza.
Timp de preparare:45 minute
Timp de gatire:50 minute
Timp total:1 ora si 35 de minute
- 400gr vita taiata fasii subtiri
- 1 ardei rosu si 1 ardei verde taiati fasii subtiri
- 1 ceapa rosie taiata solzi
- 1 morcov taiat fasii subtiri
- 1 ardei iute
- tabasco
- 2 rosii medii taiate cuburi
- sare dupa gust
- ulei de masline
- pasta curry
- tortilla sau piadina italiana(este mai moale)
- coriandru proaspat
- 1 zuchini taiat fasii
- ceapa verde taiata fasii mai mari
Mod de preparare:
Carnea taiata se marineaza in 3 linguri de ulei de masline,impreuna cu o lingura cu pasta de curry,sare si se baga la frigider cat spalati si taiati legumele.
Carnea se caleste pana este gata in putin ulei de masline si apoi se scurge de ulei si se aseaza pe o farfurie.
Legumele taiate se trag si ele la tigaie,in ulei de masline,la foc iute amestecand incontinuu,apoi adaugati carnea si condimentati.
Se lasa pe foc cat sa se intrepatrunda toate gusturile.Focul se lasa mare,pentru ca legumele sa nu isi lase apa.
Se incalzeste piadina si se aseaza pe aceasta amestecul de carne si legume.
Eu am facut si un sos din maioneza,un catel de usturoi pisat si cateva picaturi de tabasco.
Decorati cu coriandru tocat marunt si sosul din maioneza.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Astept comentariile si sugestiile voastre!