Cheescake la cuptor cu fructe de padure
Daca doriti un desert racoritor si cat mai fresh,va recomand cheescake-ul cu fructe de padure!Cu siguranta apropiatii vor ramane incantati!
Preparare:20 de minute
Gatire:1 ora si 30 de minute
Ingredinte: 500g mascarpone
500g ricotta(sau branza proaspata de vaca)
4 oua si 2 galbenusuri
50 g faina
1 lamaie
2 lingurite extract de vanilie
200g smantana
300 g zahar
300g biscuiti digestivi
150g unt topit
1 kg fructe de padure
10g gelatina
500g ricotta(sau branza proaspata de vaca)
4 oua si 2 galbenusuri
50 g faina
1 lamaie
2 lingurite extract de vanilie
200g smantana
300 g zahar
300g biscuiti digestivi
150g unt topit
1 kg fructe de padure
10g gelatina
Mod de preparare:
Eu am inceput prin a marunti biscuitii intr-un robot de bucatarie.Peste acestia se adauga untul topit,amestecand foarte bine.
Aceasta compozitie am transferat-o intr-o forma de tort cu peretii detasabili in care in prealabil am pus hartie de copt,am aplatizat foarte bine biscutii pentru a avea o baza solida(va puteti ajuta de un pahar).
Blatul se baga la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute,apoi se lasa la racit.Intre timp va puteti ocupa de crema de branza,amestecand foarte bine intr-un bol branza,smantana (la temperatura camerei), 230g de zahar,oule,galbenusurile,extractul de vanilie si coaja de lamaie,iar la final si faina.Crema de branza trebuie turnata peste biscuiti.pentru o mai mare siguranta puteti inveli baza tavii de tort in folie de aluminiu,pentru a impiedica scurgerea compozitiei din tava,apoi se introduce in cuptorul preincalzit,tot la 180 de grade timp de 1 ora si jumatate.
Cheescake-ul trebuie sa ajunga la temperatura camerei si apoi introdus la frigider,asa ca intre timp puteti incepe pregatirea sosului de fructe de padure.
Intr-o cratita se pun la foc fructele de padure impreuna cu 70g de zahar si zeama de lamaie si se lasa la foc mediu timp de 20 de minute,amestecand din cand in cand pana obtineti o compozitie groasa.Se pun la inmuiat in 100ml de apa cele 10g de gelatina timp de 10 minute.Dupa ce s-a racit sosul din fructe de padure,se toarna si gelatina inmuiata.
Scoateti cheescake-ul din frigider,fara sa-l eliberati din forma de tort si puneti deasupra toata compozitia din fructe de padure.
Dati din nou la frigider si se poate servi dupa 2 ore!
Enjoy!
Aceasta compozitie am transferat-o intr-o forma de tort cu peretii detasabili in care in prealabil am pus hartie de copt,am aplatizat foarte bine biscutii pentru a avea o baza solida(va puteti ajuta de un pahar).
Blatul se baga la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute,apoi se lasa la racit.Intre timp va puteti ocupa de crema de branza,amestecand foarte bine intr-un bol branza,smantana (la temperatura camerei), 230g de zahar,oule,galbenusurile,extractul de vanilie si coaja de lamaie,iar la final si faina.Crema de branza trebuie turnata peste biscuiti.pentru o mai mare siguranta puteti inveli baza tavii de tort in folie de aluminiu,pentru a impiedica scurgerea compozitiei din tava,apoi se introduce in cuptorul preincalzit,tot la 180 de grade timp de 1 ora si jumatate.
Cheescake-ul trebuie sa ajunga la temperatura camerei si apoi introdus la frigider,asa ca intre timp puteti incepe pregatirea sosului de fructe de padure.
Intr-o cratita se pun la foc fructele de padure impreuna cu 70g de zahar si zeama de lamaie si se lasa la foc mediu timp de 20 de minute,amestecand din cand in cand pana obtineti o compozitie groasa.Se pun la inmuiat in 100ml de apa cele 10g de gelatina timp de 10 minute.Dupa ce s-a racit sosul din fructe de padure,se toarna si gelatina inmuiata.
Scoateti cheescake-ul din frigider,fara sa-l eliberati din forma de tort si puneti deasupra toata compozitia din fructe de padure.
Dati din nou la frigider si se poate servi dupa 2 ore!
Enjoy!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Astept comentariile si sugestiile voastre!