Ceafa si cartofi la cuptor,cu sos tzatziki


Ce poate fi mai usor,decat un preparat rapid la cuptor...
Carne,cartofi,un sos fresh,intr-o zi de duminica,alaturi de familie,sigur nu veti da gres!





Timp de preparare:30 minute
Timp de gatire:1 ora
Timp total:1 ora si 30 de minute





Ingrediente:

  • ceafa de porc
  • 8 cartofi mari
  • 4 fire ceapa verde
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • paprika iute
  • rozmarin
  • ulei extravirgin masline
Ingrediente tzatziki:
  • iaurt grecesc(eu am folosit 400 gr)
  • ulei extravirgin masline
  • marar
  • un varf de sare
  • un varf de piper
  • 4 catei usturoi
  • 1 castravete mediu

Mod de preparare:



Cartofii se curata de coaja si se taie pe lung,in 4 bucatii,apoi se introduc intr-un bol cu apa,pentru a mai elibera din amidon.
Cat stau cartofii in apa,spalati si carnea apoi asezati-o pe servetele absorbante,pentru a scapa de excesul de apa.
Se aseaza cartofii si carnea in tava si se asezoneaza cu amestecul de condimente si cu ulei extravirgin.
Printre carne si cartofi se adauga si ceapa verde taiata in bucatii medii.
Se baga tava in cuptorul preincalzit,timp de 1 ora.

Pentru sos, puneti la scurs intr-o sita foarte fina iaurtul timp de 30 de minute.
Castravetele se da pe razatoare,eu am folosit partea cea mai mare, si se lasa si el la scurs.
Usturoiul se curata,se piseaza si se amesteca foarte bine cu sarea si putin ulei de masline,pana se formeaza o pasta omogena.
Peste usturoi se adauga iaurtul si castravetele,un varf de piper si mararul tocat marunt(dupa gust) si se dau la frigider.
Acest preparat am ales sa-l servesc alaturi de lipie,care am incalzit-o pe ambele parti intr-o tigaie incinsa.

Comentarii

Postări populare