Amandine






Timp de preparare:40 minute

Timp de gatire:45 minute

Timp total:1 ora si 25 de minute

Portii:14 


Ingrediente blat: 

  • 6 oua
  • 170gr zahar
  • 3linguri ulei
  • 4linguri cacao
  • 8linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • un varf de sare
  • 1 pliculet zahar vanilat


Ingrediente sirop:

  • 250 ml apa
  • 5linguri zahar
  • 4linguri cappuccino clasic
  • 1 sticluta esenta de rom


Ingrediente crema:

  • 250gr unt
  • 170gr zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • 1 sticluta esenta de rom

Ingrediente glazura:

  • 250 gr ciocolata neagra
  • 200ml smantana pentru frisca

Mod de preparare:

Mixam ouale cu sarea,zaharul vanilat si zaharul turnat treptat,pana se dizolva.
Amestecam faina cu praful de copt si cacao,apoi le incorporam in oua,prin miscari circulare,cu ajutorul unei spatule.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 45 de minute.
La terminarea timpului,se scoate blatul din cuptor,iar dupa ce se raceste se taie in doua.
Pentru pregatirea siropului,se pun la fiert intr-o craticioara:apa,zaharul si cappuccino aprox.5 minute,iar la final se adauga esenta de rom.Se lasa la racit.
Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra.Se mixeaza pana la dizolvarea zaharului,iar apoi se adauga cacaua.
Asezam pe un platou o jumatate de blat si o insiropam cu jumatate din sirop.Ungem blatul cu crema din unt(punand deoparte o cantitate din crema,pentru a orna).Se niveleaza cu un cutit si apoi se aseaza cealalta jumatate de blat deasupra pe care la fel o insiropam cu cantitatea de sirop ramasa.
Se baga prajitura la frigider timp de 3 ore.
Scoatem din frigider si se taia prajitura in patratele(distantate).
Pentru glazura se pune ciocolata la topit,la foc mic, in smantana.
Glazura se toarna peste prajitura,iar apoi se orneaza cu cantitatea ramas de crema.
Se da din nou prajitura la frigider pana la servire.


Comentarii

Postări populare